Ny salgsrekord i nyboligmarkedet

Nå er det en euforisk stemning i nyboligmarkedet. Vi ser et eksepsjonelt nyboligsalg, særlig i Oslo. Torsdag kom de nye tallene, som viser at man aldri tidligere har registrert like mange nyboligsalg i statistikkens historie: Ny salgsrekord i nyboligmarkedet.

Vår nye utgave av ECON nye boliger er nå ferdig og viser til salgsrekord i nyboligmarkedet. I de siste to månedene har det blitt solgt 4.174 nye boliger i Norge. Dette er 18 prosent flere enn samme periode i fjor, og 29 prosent flere enn forrige tomånedersperiode. Det er fortsatt store regionale forskjeller. På Østlandet er salget rekordhøyt, mens salget på Vestlandet og Sørlandet fortsatt er svakt. 

Det er stor etterspørsel og få boliger til salgs. Og når man når slike kritiske verdier, ser det også ut til at etterspørselen forsterkes. Det er en stor spenning i markedet. De nyboligene som er ute i markedet blir solgt veldig fort. Salgsutviklingen i nyboligmarkedet preger heldigvis også aktiviteten på nybyggersiden, og det lover godt. Men det bygges for få boliger, så ubalansen mellom tilbud og etterspørsel vil ikke bli borte med det første.