Ny utgave av ECON Nye boliger viser økt nyboligsalg

Økning i salget av nye boliger

De siste to månedene har det blitt solgt 2.787 nye boliger. Det er 30 prosent flere enn i forrige tomånedersperiode, og 5 prosent flere enn i samme periode i fjor. Etter ett år med svakt nyboligsalg tyder det på at salget er i ferd med å ta seg opp igjen. Spesielt ser vi at salget på Vestlandet har økt.

Salget på Østlandet utgjorde 18 prosent av boligene som var til salgs. På Vestlandet var salgstakten på 17 prosent, mens den var 15 prosent i både Midt-Norge og Nord-Norge. Sørlandet lå lavest med 12 prosent. Av fylkene var salgstakten høyest i Akershus med 23 prosent, og lavest i Vest-Agder med 11 prosent. 

Statistikken omfatter 42.209 boliger fordelt på 1.582 prosjekter. I april var 14.303 av disse boligene usolgte. Beholdningen av usolgte boliger har falt med 380 boliger siden februar. 

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på alle boligene i statistikken er 52.600 kroner. Høyest ligger Oslo med 80.000 kroner. Dernest kommer Stavanger med 57.800 kroner. I Tromsø, Bergen og Trondheim var prisene fra 54–57.000 kroner. 

Bestill rapport for detaljer om statistikken og salgs- og prisinformasjon om hvert enkelt boligprosjekt.