Ny utgave av vår konjunkturrapport Norsk økonomi

Ny utgave av vår konjunkturrapport Norsk økonomi

I begynnelsen av 2017 så det ut til at norsk økonomi var på vei inn i en ny konjunkturoppgang. Så kom imidlertid det som i hvert fall for Oslos del må omtales som et kraftig omslag i boligmarkedet. Boligprisveksten i Oslo var blitt så høy at det helt åpenbart ikke var bærekraftig. Spørsmålet var heller når og hvor mye enn om det skulle komme en korreksjon eller i det minste en klar nedgang i veksten.

Fafo går inn som eier av Samfunnsøkonomisk analyse

Forskningsstiftelsen Fafo går inn som eier av Samfunnsøkonomisk analyse, for å styrke sitt arbeid med økonomiske studier. Fafo og Samfunnsøkonomisk analyse har et allerede etablert samarbeid, gjennom både Senter for lønnsdannelse og andre prosjekter. 

Samfunnsøkonomisk analyse vil fortsette som eget aksjeselskap, og ledes av Rolf Røtnes. 

Nytt oppdrag: Evaluering av klyngeprogram

Nytt oppdrag: Evaluering av klyngeprogram

Samfunnsøkonomisk analyse har fått i oppdrag av Innovasjon Norge å evaluere klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters, samt syv avsluttede klyngeprosjekter. Norwegian Innovation Clusters er et statlig finansiert klyngeprogram. Programmet har nivåene GCE, NCE og Arena, og er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet. Evalueringen gjennomføres i samarbeid med Technopolis Group.

Velkommen til vår nye seniorøkonom, Marina Rybalka

Velkommen til vår nye seniorøkonom, Marina Rybalka

Samfunnsøkonomisk analyse har fått gleden av å ansette Marina Rybalka som seniorøkonom! Marina har en doktorgrad i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo og en mastergrad i matematiske metoder i økonomi fra St. Petersburg. Før Marina kom til Samfunnsøkonomisk analyse arbeidet hun som forsker i Statistisk sentralbyrå. Marina har spisskompetanse i vitenskapelige metoder innen mikroøkonomisk analyse, særlig innen analyse av bedriftsatferd og arbeidsmarkedet. 

Vi er kjempeglade for å ha Marina her hos oss og ønsker henne hjertelig velkommen i vårt team av samfunnsøkonomer!

Velkommen til vår nye fagsjef, Karin Ibenholt

Velkommen til vår nye fagsjef, Karin Ibenholt

Samfunnsøkonomisk analyse har gleden av å ønske Karin velkommen i vårt team av samfunnsøkonomer. Karin har mange års erfaring fra blant annet Vista Analyse, Econ Pöyry og SSB, og har arbeidet med samfunnsøkonomiske problemstillinger knyttet til en lang rekke områder, som for eksempel miljø/klima, energi, transport, reiseliv/kulturminner, næringsutvikling og miljøteknologi. Problemstillingene omfatter blant annet vurderinger/evalueringer av virkemidler og rammevilkår, nyttekostnads-analyser, markedsvurderinger, scenarier og verdsetting av eksterne effekter.

Nytt oppdrag: Hvordan skape 100 000 klimajobber og hva vil dette koste?

Nytt oppdrag: Hvordan skape 100 000 klimajobber og hva vil dette koste?

Samfunnsøkonomisk analyse har fått i oppdrag av Fagforbundet å utarbeide en rapport som viser mulighetene for å skape arbeidsplasser ved gjennomføring av radikale klimatiltak. Formålet med rapporten vil være å spille opp til en debatt fram mot Stortingsvalget 2017 om omstillingen av Norge ut av oljealderen, og vise at en gradvis og styrt utfasing av norsk oljeindustri ikke trenger å gå på bekostning av arbeidsplasser.

Andreas Benedictow blir ny sjeføkonom i Samfunnsøkonomisk analyse AS - Roger Bjørnstad blir ny sjeføkonom i LO

Andreas Benedictow blir ny sjeføkonom i Samfunnsøkonomisk analyse AS - Roger Bjørnstad blir ny sjeføkonom i LO

Andreas kommer fra en stilling som forsker i SSBs Forskningsavdeling, gruppe for makroøkonomi. Andreas har jobbet med norsk og internasjonal makroøkonomi og har vært sentral i SSBs prognosevirksomhet. I tillegg vil Marina Rybalka tiltre som seniorøkonom i Samfunnsøkonomiske analyse. Marina kommer også fra en stilling som forsker i SSBs forskningsavdeling. 

Nytt oppdrag: Nøkkeltall for Vestlandet

Nytt oppdrag: Nøkkeltall for Vestlandet

Samfunnsøkonomisk analyse skal på oppdrag for Vestlandsrådet levere nøkkeltallsrapporter for marine, maritime og energi-klynger på Vestlandet de neste årene. Nøkkeltall som omsetning, verdiskaping og sysselsetting muliggjør inngående analyser av næringslivet helt ned på virksomhetsnivå. Vi skal bruke flere av våre egne databaser og verktøy, herunder regnskapsdatabasen (SAFE), kryssløpsmodellen (SARmod) og Samspillsdatabasen. Første nøkkeltallsrapport produseres første kvartal 2017.