ECON Nye boliger: Fortsatt svakt nyboligsalg i Norge

Siden midten av juni er det solgt 1.322 nye boliger. Dette er 37 prosent færre enn forrige tomånedersperiode og 30 prosent færre enn samme periode i fjor. Nyboligsalget det laveste vi har registrert i en august-telling siden vi begynte å samle inn statistikk i hele landet i 2014.

Salget siden juni utgjør 9 prosent av boligene som har vært til salgs. Dette er 4 prosentpoeng lavere enn forrige tomånedersperiode og 3 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor. Høyest salgstakt finner vi i Midt-Norge, Østlandet og Vestlandet, med 9 prosent. Deretter følger Sørlandet med 8 prosent og Nord-Norge med 6 prosent.

Siden forrige telling har 1.327 nye boliger hatt salgsstart i Norge. Samlet er det solgt 1.322 boliger. Beholdningen av usolgte boliger påvirkes også av at enkelte boligprosjekter blir midlertidig stanset, kansellert eller blir lagt ut for salg igjen. Antall usolgte boliger er nå 14.149 boliger.

I gjennomsnitt koster boligene i Norge 66.000 kr per kvadratmeter. Det er 4 prosent mer enn på samme tid i fjor. Prisen er høyest på Østlandet med 72.800 kr. Sørlandet ligger lavest med 55. 000 kr.

EiendomsMegler 1 er eiendomsmegleren og OBOS Block Watne er utbyggeren som har solgt flest boliger denne perioden.

Klikk her for mer informasjon om og tilgang til ECON Nye boliger.